Mit csinálok én?

Bódogh Gabi vagyok, KarrierDoktor. Magyarországon én vagyok az első HR szakember és fotós, aki azzal foglalkozik, hogy a hozzá forduló ügyfelekben rejlő lehetőségeket segíti a szavak és a képek erejével láthatóvá tenni.

HR szakemberként és nőként, amikor kikerültem a munkaerőpiacra és állásinterjúkra jártam, elborzadva szembesültem azzal, milyen intim kérdéseket képesek feltenni a munkáltatók, mennyire feszegetik a munkavállaló határait egy ilyen meghallgatáson. És mégis ez az első beszélgetés, ez az első benyomás befolyásolja leginkább, hogy megkapjuk-e a vágyott munkát. Ez ellen szerettem volna tenni valamit.

Aztán az élet úgy rendezte, hogy egy nap, szó szerint beleszaladtam egy fotózásba, ami megváltoztatta az életem. Itt készült rólam egy fotó, amire rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Ráébredtem, hogy az első benyomás megismételhetetlen, ám igenis befolyásolható! Kitaláltam, hogyan tudnék olyan önéletrajzot és fotót készíteni, ami a munkáltatónak vonzóvá teszi a munkavállaló jelentkezését. Az ötletem először magamon próbáltam ki, majd szűkebb baráti körben. Megdöbbentett, hogy megnövekedtek az állásinterjúra való behívások és az elhelyezkedések száma a profi képek és a megszerkesztett önéletrajzok hatásaként.

Azért tudok hatékonyabb lenni a többi HR-esnél, mert hidat képezve támogatom a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit. Ehhez segítségemre van a szakmabeli tapasztalatom, és az újságíróként kialakított széleskörű kapcsolatrendszerem. Sőt, már kijelenthetem, hogy az általam mentorált személyek könnyebben helyezkedtek el és sokkal magabiztosabbak lettek életük minden területén.
Nem számít, ha az elmúlt években nem volt elég időd magadra, támogatásommal hamarosan ismét magabiztos, vonzó nőt teremtünk belőled, mind a külsődet, mind az önéletrajzodat profira tökéletesítve…
Ezért lett a mottóm:

Míg karriered épül, nálunk szépülj!

Üzenetküldés